Sunday, July 13, 2014
14
Kilang Roti Sunshine Yang Jijik Di Ipoh (7 Gambar)

Kilang Roti Sunshine Yang Jijik Di Ipoh (7 Gambar) | Selepas beberapa pendedahan melibatkan kilang memproses makanan atau penternak sumber makanan didedahkan kerana pelbagai isu yang timbul melibatkan kebersihan dan juga isu kehalalan sesuatu bahan makanan menjadi topik hangat di media masa terutama di blog dan juga facebook. 

Rata-rata sangat berdukacita dengan isu ini kerana mereka (pengilang dan penternak) hanya tahu mencari untung tetapi mengabaikan perkara pokok iaitu kebersihan dan halal haram sesuatu produk.



Apa yang admin nak kongsikan kali ini, ialah tahap kebersihan sebuah kilang roti Sunshine di jalan Kuala Kangsar, Ipoh yang amat menjijikkan. Beberapa keping gambar telah di muat naik oleh seorang pengguna di facebooknya.

Kilang Roti Sunshine Yang Jijik Di Ipoh (7 Gambar)

Kilang Roti Sunshine Yang Jijik Di Ipoh (7 Gambar)





Kami berharap, dengan pendedahan ini, pihak berwajib perlu mengambil tindakan tegas dan menarik lesen pemilik kilang tersebut. Sudah tiada kompromi dalam isu ini, kami sudah jemu melihat isu makanan jijik begini. Tolong banteras habis-habisan..

14 comments:

  1. Anonymous14 July, 2014

    babi kotor

    ReplyDelete
  2. Anonymous14 July, 2014

    meloyakan

    ReplyDelete
  3. Jakim perlu siasat dan ambil tindakan tegas terutama jika ada logo halal Jakim. Isu ini makin menjadi-jadi. Pengusaha bukan Islam ni hanya ingin keuntungan tanpa mengambil kira faktor kebersihan

    ReplyDelete
  4. Anonymous14 July, 2014

    Kotor gila! Wekk nok muntoh tengok

    ReplyDelete
  5. Anonymous14 July, 2014

    Buat sendiri je la roti, sure terjamin kebersihannya.kat google dah byk resepi, cuma kena rajin skit je. Buat sekali utk tiga empat hari py stok

    ReplyDelete
  6. Anonymous15 July, 2014

    Salam...sj nak share,dlm sebulan nie sy tgk bngkusan roti sunshine nie depa duk tutup logo halal dgn tag harga...JAKIM tlng pantau...halal haram bkan main2...

    ReplyDelete
  7. Anonymous15 July, 2014

    Asalamualaikum. Pihak berwajib kene buat lawatan ke semua premis yg ada sijil halal dn pastikan kebersihan dn halal dijlnkn dgn baik demi mejaga keselamatan makanan utk semua rakyat malaysia.

    ReplyDelete
  8. Anonymous15 July, 2014

    ni gmbr kilang kt jln kuala kangsar kan... kilang ni dh tkr kilang baru kt simpng pulai la... ni dh jadi kilang tinggal... sbb tu nmpk kotor...

    ReplyDelete
  9. Anonymous15 July, 2014

    eii .. kotor nya .. meloyakn .. :o [-(

    ReplyDelete
  10. Anonymous15 July, 2014

    Mmudah jer..jgn mkn semua yg d keluarkan oleh bukan islam sbb depa tak tau pun apa tu halal haram..nak harap jakim???

    ReplyDelete
  11. Jangan beli roti Selain Gardenia....milik bumiputra

    ReplyDelete