Wednesday, July 23, 2014
15
Budak 5 Tahun Maut, Ibu Leka Membeli Belah Di Pasaraya (5 Gambar)

Budak 5 Tahun Maut, Ibu Leka Membeli Belah Di Pasaraya (5 Gambar) | Seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun maut selepas dilanggar sebuah van di Jalan Bukit Sekilau, Kuantan petang semalam.

Mangsa, Muhammad Haikal Khamram, 5, meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah.

Dalam kejadian pukul 4.30 petang itu, mangsa dikatakan ke sebuah pasar raya bersama ibunya. Bagaimanapun, mangsa telah keluar tanpa pengetahuan ibunya lalu cuba melintas jalan di depan pasar raya itu. Pada masa yang sama, van terbabit yang datang dari arah Jalan Bukit Sekilau telah melanggar mangsa.

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk bedah siasat. -blog.josrevalution

Budak 5 Tahun Maut, Ibu Leka Membeli Belah Di Pasaraya (5 Gambar)




P/s : Awasi anak anda sebaiknya... 

15 comments:

  1. Bila dh kena, jd apa2 kat anak tu, baru nk tepuk dahi..masa ada depan mata tgh duk shopping tu, x nk tgok betul2. Takziah...Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous26 July, 2014

      Cakap pandai...ade anak ke tidak???
      Kalau ade anak tgk la baik2 anak tu...jgn pandai komen mcm tu ye...ingat...tak kene dekat diri awak...boleh la nk bongkak...cube kene diri sendiri...ape yang mampu di buat....awak tau ke yang mak die leka???
      Mungkin anak die terlepas dr tgn di celah2 org ramai...x mustahil jugak kan.....terus terang sy kate...ayat awak tak melambang kan sikap perikemanusian terhadap org yg di timpa musibah....

      Delete
  2. Innalillahiwainnalillahirojiun

    ReplyDelete
  3. Anonymous24 July, 2014

    Syurga tempat anak ini.... Allahhuakbar .... sejuk perut ibu mengandung, anak yang dikandung masuk syurga..... anak pergi ketika si ibu sedang membeli belah barang untuk berbuka puasa....

    ReplyDelete
  4. Anonymous25 July, 2014

    Jgn salahkn ibunye sewenang2nye. Berat mata kite memndang berat lg prasaan ibunye. Allah pinjamkn arwah Haikal selama 5 tahun. Dr Allah kite datang. Arwah kanak2 yg baik. Arwah blajar di tadika yg sama dgn ank sya. Apepun puncenye tiada seorg ibu pn yg mahu anknye pergi dgn keadaan yg menyyat hati. Tanyalh ibu anda jika mereka masih ade. Knape ibu yg harus dislhkn. Kenape bukn sikap pemndu msia? Yg mmndu laju di kwsn parkir knderaan.. jika ini brlaku kpd kite? Renung2knlah...

    ReplyDelete
  5. Anonymous25 July, 2014

    Sebnarnye agk kesl dgn tajuk brita yg umpama ibunye leka mmbeli belah cm kt mall. Phadl lyc tu kedai jual ikn n syur je. Xde ape yg melkakn kcuali si ibu sibk mmbeli brngan dapur utk bbuka. Tmbhan ibu juga mmbwa adik arwh yg masih kecil. Mna nk dkung bby mna nk pegang brg. Manusia trlalu mudh mbuat penilain..ingtlh pen tu umpama pedg yg mampu mbunuh org atau diri kite sndiri. Saat ajal mnjemput sesaat pun x trtangguh. Jgn la mnambh lg luka hati si ibu trutma mnjelg syawl dgn prsipn yg tlah dibuat utk arwah haikal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous26 July, 2014

      yup betul tu. Bila terjadi je kes macam ni terus ibu yg dipersalahkan.

      Delete
  6. Anonymous25 July, 2014

    Ya Allah..sedih nya al fatihah

    ReplyDelete
  7. Al fatihah.....bnda dh nk jd....bkn kta nk sngka....jgn slhkan ibunya...kdng2 dlm jagaan dn perhatian kta pn mcm2 blh jd.

    ReplyDelete
  8. Anonymous27 July, 2014

    Alfatihah...

    ReplyDelete