Wednesday, September 10, 2014
1
Bekas Pekerja MIG Dedah Perangai Sebenar David Teo

Bekas Pekerja MIG Dedah Perangai Sebenar David Teo | Menerusi portal hotlips-yuya.blogspot.com Aeril Zafrel Dan Bekas Pekerja MIG Dedah Perangai Buruk David Teo

Pelakon yang juga suami kepada Wawa Zainal kini masih lagi dibelengui perbalahan dengan David Teo dan juga MIG.


KOMEN TERBARU DARI AERIL ZAFREL

Terbaru Aeril mendedahkan perangai sebenar David Teo yang masih berhutang dengannya dan juga mencabar David Teo untuk menyamannya.

Ini kata Aeril Zafrel (rotikaya):
“Saya suka mengingatkan David Teo bahawa pihaknya masih lagi berhutang dan tidak membayar baki duit lakonan saya dan isteri (Wawa Zainal) termasuk duit duta produk yang nilainya puluhan ribu ringgit,” kata Aeril Zafrel dengan senyuman penuh makna.

“Jadi tak perlulah dia bersikap seperti seorang yang budiman sebegitu tetapi cukup bersikap jujur melunaskan hutang itu.Namun di sini bukan wang Ringgit pokok persoalannya. Harap jelas”

“Persoalannya cukup mudah, saya hanya meminta supaya dipulangkan dokumen dan barangan peribadi saya, manakala pihak MIG, haruslah mengaku telah mengambil kereta itu tanpa sebarang notis, “


PENDEDAHAN BEKAS PEKERJA MIG

Ini pula komen yang ditulis oleh seseorang yang mengatakan di adalah bekas pekerja di syarikat MIG. Si penulis mengiyakan apa yang dikatakan oleh Aeril Zafrel.

Ini komennya:

Ape yg Aeril Zafrel katekn itu mmg benar mengenai David teo… David teo bkn lh seorg yg seperti kite sangka kn di kaca tv.. PEMURAH @ PRIHATIN dgn org2 dibwh naungan dye lg2 lh klu dh kuar dr MIG akn menerima nasib seperti wawa n Aeril Zafrel sbb sy salah seorg x staff David teo.. so sy tau mcm mne dye sbnr nye dgn org2 di bwh Naungan MIG.. so jgn terpedaya dgn kate2 dye di kaca tv.. maruah org melayu tidk boleh dibeli dgn wang rggt dan bkn di bwh telunjuk org seperti dye.. sy rela resign dri bekerja di bwh telunjuk David teo..

Ini komen seorang lagi yang menyokong Aeril Zafrel

MUKA DAVID TEO MEMANG MUKA PLASTIC…
HATI DAN KATA2 TAK SEIRING…
SEKADAR NAK MENUNJUK BAIK PERIHATIN…
YG MELAYU KERJA DGN DIA KENA BODOH2…
KERANA DUIT BUTA HATI… BILA DAH KENA BARULAH NAK
PECAH HUUUHAAA SANA SINI…


KOMEN DARI PENYOKONG DAVID TEO

Ini pula adalah komen dari seorang yang tidak menyokong Aeril dan berpihak kepada David Teo dalam hal ini.

1. Tanpa sebarang notis? Bukan ke u dah balas surat dari MIG kata tak nak continue… In other words u setuju segala benefits yg diberikan pada u ditarik balik…. That was the notis…. 

2. Hutang puluhan ribu…??? You langgar contract nasib baik tak kena saman….. Kalau betul puluhan ribu nape tak saman and tuntut bebetul….????

3. Dokumen and barang…??? Dokumen apa??? Barang apa??? Kalau penting sangan dokumen and barang tu nape duduk dalam keta??? Nape tak simpan kat rumah???

4. Klu betul u paid for the car.. Tunjuk bukti….. Ke u ada deal hire purchase dengan MIG??? In that case you were only renting the car from MIG… And the ownership can only bertukar if you have made certain amount of payment??? Did u not read the contract????? 

Yes I agree David Teo kadang kadang tak bley nak dipercayai……. Tapi u and wawa ada buat mistake jugaks kan???? 

Lain kali nak enter into comtract make sure ada nasihat from kawan yg ada kelulusan law…… Klu setakat manager sengal ko tu yg menutup segala perbuatan tak baik ko sebab dia pun nak jaga periuk nasi dia jugaks….. Baik tak payah……


1 comments:

  1. terlajak perahu boleh undur terlajak tindakan padan muka... so harap jadi pengajaran.. kena ingat naik pun kerana MIG. bila dah dapat nama.. sini x kena sana x kena... kacang lupakan kulit.. abiskan kontrak dlu... baru boleh eksyen.. kalau aku la.. kontrak jgn pakai sign jerk... hahaha

    ReplyDelete