Wednesday, July 23, 2014
410
Pakaian di Jakel Hanya Indah Khabar Dari Rupa? (7 Gambar)

Pakaian di Jakel Hanya Indah Khabar Dari Rupa? (7 Gambar) | Agak mengejutkan berita ini untuk diterima. Baju raya aaron aziz dan zizan razak oleh Jakel rupanya indah kabar dari rupanya.

Pada awal pelancaran baju raya jenama Aaron Aziz dan Zizan Razak ini , pastinya ramai yang teruja untuk membeli apabila pelbagai iklan keluar dari stesen televisyen yang bagaikan menggamit ramai orang untuk membeli . Al-kisahnya promosi 50% hanya kepada 100 orang yang terawal , bayangkan sahaja 100 orang ?

Sememangnya tidak patut , buat promosi gempak-gempak tapi terbuka kepada 100 orang terawal .

Terbaru , selepas 2 minggu baju berjenama pelakon terkenal di Malaysia yang menjadi pujaan ramai hati peminatnya dilancarkan , ramai pelanggan yang telah membeli meluahkan rasa tidak berbaloi , tidak berpuas hati dan rasa tertipu .

Antara komen pembeli dan bakal pembeli mungkin : 

Pakaian di Jakel Hanya Indah Khabar Dari Rupa? (7 Gambar)






P/s : Pihak Jakel perlu membuat sesuatu untuk menangani masalah ini. Jaga kualiti insyaAllah orang puas hati :) . Korang pengguna pun boleh check betul², dah puas hati baru bayar..Diorg xbagi check,blah je carik kedai lain. Mna boleh beli tanpa tengok barang meh.. Mungkin ada yang dah terkena, kongsikan laaa di bawah.. :p

410 comments:

  1. adei, jika tak jujur berniaga, maknanya tak lama la bertahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      Kata rm60 tu zizan n aaron pya.. bila g sana haraga 60 tu stok lama n x de byk pilihan pon

      Delete
    2. Rasanya iklan tulis hrga serendah dr 60. Tp yg 60 tu bdk pnya. Adik aye bli kt jakel KL ok je semus. Hrga xmhl

      Delete
  2. Anonymous23 July, 2014

    tipah pun tertipu. jahitan x kemas langsung. harga 180-300. pastu buat happy hour. ntah apa2. harga dgn kualiti x sama langsung

    ReplyDelete
  3. Anonymous23 July, 2014

    Mmg da tau da kain kat jakel xberkualiti.. Nak kata murah xde la murah mana. Tapi bila buat baju lgsg xtahan & cepat tetas. Baik lagi beli baju kat jalan tar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      setuju sy
      beli kat sana klu kecemasan je

      Delete
  4. Anonymous23 July, 2014

    Buat aduan tribunal pengguna

    ReplyDelete
  5. Anonymous23 July, 2014

    apepun tak boleh (h)

    ReplyDelete
  6. Anonymous23 July, 2014

    Beli baju kt kemboja sudah baru 60-70 jerrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      setuju..kat kemboja murah sgt2

      Delete
  7. Aku pun ade beli kain taun lepas bagi kat mak...mak tnye brape harga...pastu ckp 120..mak kata mahal biasa dalam 60 je bleh dpt...jakel mmg menipu bumiputera sendiri

    ReplyDelete
  8. Anonymous23 July, 2014

    mmg xbrkualiti

    ReplyDelete
  9. Anonymous23 July, 2014

    Dh tgok kt jakel alor star.mmg lngsung x elok.x berkualiti.sy mmg x beli.better beli kt pasar mlm.lbh cantik n murah.

    ReplyDelete
  10. Anonymous23 July, 2014

    pi komplen kat jakel bawak bahan bukti.jangan dok komplen sebagaibkeyboard warrior. jangan jatuhkan bisnes orang melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      Jatuh kerana menipu puad hati..sbb ramai lagi yg jujur nak naik..

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      dah mmg betul tak berkualiti.

      Delete
    3. Anonymous24 July, 2014

      Hahaha. Ada jugak org yg back up penipu kan? Mesti org JAKEL neh. Puii!!! Keyboard warrior pun berkuasa skang. Jangan main2. Tengok apa jadi pada CDM25. Tak lama lagi Jakel bungkus la

      Delete
    4. Anonymous24 July, 2014

      jakel bukan melayu punye... wayang je ckp 100% bumiputra....

      Delete
    5. Anonymous24 July, 2014

      Orang komplain kt sini juga sebab nak org lain tau. Hati-hati ketika membeli. Kalau service baik. Tak de sapa nak jatuhkan. Semua mesti puji. -.-

      Delete
    6. Smlm aku g jakel shah alam sbb salah beli.Color... Nk matching ngan family katakan... Takut gak nk g tukar sbb aku dah bukak dari kotak n Try pakai... Sampai je.jakel, aku terus tnya pekerja dia nk tukar baju boleh X, sbb salah Kaler... Pastu dia ckp "encik pergi ckp kt sales girl kt tempat promosi tu Yer" dgn nada yg sgt baik... Bila aku g bgtau sales girl tu.. Dia dgn baiknya, tlg aku cari baju yg Kaler aku nk tu... Xder pon komplain ape2... Bg aku ler... Ini Depends on sales girl Tu... Cara layanan diorg.. Maybe aku jumpa tu mmg tip top customers service dia... Dari segi kualiti. Aku berpuas hati.... Maybe baju aku dpt xder hal sgt kot... N harga... Aku ade jln2 kt plaza alam sentral n kompleks pkns shah alam... Aku tnya2 jgk harga baju Melayu... Mostly harga lebih mahal dari jakel... Mungkin aku xjmpa yg murah ko... Btw ini pengalaman aku je sbg pembeli....

      Delete
  11. Anonymous23 July, 2014

    ak beli dekat Jakel Kubang Kerian Kota Bharu,Kelantan..awal ramadhan hari tu,okey jerrr...x ada ape masalah pn...smua org puji baju aku cantik dan kemas,huhuhu....smpai orang nk colour aku beli tu,warna hijau yg susah nak cari...maklumlah hijau bnyk jnis wrna,derrr....
    Tu la,...korang beli last2 minit,...sbb tu kotor dan lain2 mslah....sbb dh bkas org pilih and then try,...nasib tidak memihak kalian,..buat brsabar... Nama nye org brniaga,adat niaga,msti la ada wayang sblik niaga...dah sah tahu,wayang knp pegi beli jgkkkk....lain kali lpas byar,buka trus dpn cashier,hihihi....mohon maaf jika kata2 buat anda smua trasa.... Terima Kasih Jakel Kubang Kerian Kelantan,sy brpuas hati dgn baju melayu sy beli tu,...pandai si wife pilih kn colour,and x lupe jgk staff jakel yg serve kami,tq yunkkk...huhu...dgn hrga rm150 dpt 1 psg bju mlayu, butang dan samping free lg...and dgn kotak aeron aziz yg cute tu and dpt plastik jakel yg wrna oren gtu and then ciap dapat sampul duit raya,woooo...😁😁😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      staff jakel ni..hahaha

      Delete
    2. Anonymous23 July, 2014

      happy gituu.. hehe saye staff jakel nee

      Delete
    3. Anonymous23 July, 2014

      Aku rasa mmg staff jakel pon so pengkomen ni.. Hahaha

      Delete
    4. Anonymous23 July, 2014

      (h) haha..confirm staf jakel..tak payah la nak backup sgt derr..kalu dah menipu tu dasar menipu la..ape kejadahnya adat berniaga nak kene ada wayang..bodoh btol..

      Delete
    5. Anonymous23 July, 2014

      Ahahhaha kata wife pilih...tp cara berckp cam pompuan ataupun dia ni jantan berhati pompuan ahahahaha sorry lah "yunkkkkk" mak ngata you noksss ahahahaha

      Delete
    6. Anonymous23 July, 2014

      jakel hntar staff-staff dia kat sini untuk backup?? nice strategy (h)

      Delete
    7. Anonymous23 July, 2014

      Msa beli awal2 biasa la ok..org beli Last minit..Knfm stol kain hbis,jahit la kain murah..huhu.. Klu da smua jakel spoil..tutup je la...

      Delete
    8. Anonymous24 July, 2014

      Camner korang tau ni..obvious sangat ke?

      Delete
    9. Anonymous24 July, 2014

      ada jugak org yg masih nak backup jakel tu walaupun dah terang2 jackel menipu

      Delete
    10. Anonymous24 July, 2014

      Kononnye lelaki, wife pilihkan kaler. Tp sembang mcm pompuan je? Kantoi disitu mengencing

      Delete
    11. Anonymous24 July, 2014

      Staf jekel ni nak back up abg besar..hahahaha..puiiii!!

      Delete
    12. Anonymous24 July, 2014

      Staff jakel nii..ayat bekappp

      Delete
    13. Anonymous24 July, 2014

      Boss jahil tu...

      Delete
    14. Anonymous24 July, 2014

      Jawapan memang mcm pompuan kut. Sy ade g tengok baju kat jekel jugak tapi my wife yg tak berkenan ngan kualiti.

      Delete
    15. Anonymous24 July, 2014

      Hahahaha... Berapa jakel bayar der??? Bongok benor cover up nya...

      Delete
    16. Hehehe. Nak puji2 pakai nama sendiri lah. Jangan pakai nama Anonymous.

      Delete
    17. Kantoiiii..memang pompuan pun dia ni...hahaha.terkantoi nak mnipu..

      Delete
    18. hello staff jakel...ko ckp td cust yg beli last minute yang kena cam tu???? come on la...kalo betul2 telus & tulus bisnes kena la jaga kualiti x kira la samada cust beli awal or last minute..ko nk tulis komen & back up jakel x guna akal..hahahahahahahahaha...baik ko keje shift mcm biasa x yah nak komen kat sini....hikhikhikhik...

      Delete
  12. Anonymous23 July, 2014

    Harga je mahal tp kualiti mcm bju rm50 ke bwh.. Dlu pernah beli skali.. Baik g mydin, beli 2 pasang semalam rm110.. Kain pn cantik, jahit pn kemas.. Mmg berkualiti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      Dah bertahun beli kat mydin,tak pernah jejak pon jakel tu,ada jenama,guna artis ternama dah agak dah macmana...

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      Hampeh jakel

      Delete
  13. Anonymous23 July, 2014

    stakat bertahun pakai kain jakel ok jer..walaupn mahal tp kualiti elok..lenkali blila yg mahal..baru puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      lg sekor staff jakel..

      Delete
  14. Anonymous23 July, 2014

    Aku tiap2 tahun beli kat jusco. Baru rm99. Baju budak rm59. Kualiti tak mengecewakan.

    ReplyDelete
  15. Anonymous23 July, 2014

    Betul!!! Kain yg dgunakan utk bju melayu zizan razak and aaron aziz tu, mmg kain MURAH. Menangisss bila bukak. Sbb kat sana diorg x bg bukak. Alasan yg dgunakan takut kotor. Uwaaaa. Habis duitkuu utk kain ntah ape ape isk isk sedihnye rasa ditipu sgt. Isk isk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      Sebagai pengguna kita kena bijak. Walaupun dia kata xboleh buka, kita ada hak n boleh buka. No one can stop us. Itu hak...kita sndr pun jgn lah lemmmbaabbbsss sgt p ikut. Sy ni marah ngan jakel n pembeli ni

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      x ada display ke? mcm pelik aja..sbb if dlm kotak pon mesti ada display untuk cstmr tau material n kualiti dy mcm mana

      Delete
    3. Anonymous24 July, 2014

      Aku pong terkeno dgn jakel bangi...moga tokey jakel cpt mampos sbelom rayo...mnipuuuu.....

      Delete
  16. Mmg mahal pon. Sy baru nl beli bj raya kt jakel bangi. Tgk2 harga bkn mampu milik. Tp kain biasa ja. Blh dpt kt kedai tepi2 warta tu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      Betul3..~

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      Nmpk mmg gempak jakel kat bangi tu, ada gak niat nak jengah tp parking penuh, dlm hati agak2 kualiti mgk hancur....btl jangkaan sy!!!

      Delete
  17. Blh bawa ke kpdnkk... minta jakel tanggung kerugian

    ReplyDelete
  18. Anonymous23 July, 2014

    Sama juga dgn sy. Terkena di jakel shah alam. Happy hour la bagai tp baju xde kualiti lansung. Puihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      ak penah beli kain di jakel,sbb kt tepi jalan kemain promosi xabes2,, bile pegi jakel shah alam,dorg ckp,promosi dh habis.

      ok bab tu,
      staf jakel yg entertain kitorg,,perg,,,mmg bgang btol..kekwat..mcm kami xmampu nk beli kain kt situ.
      pastu suggest kain murah2.. yg semeter hrga rm100++, ape.. bile basuh,habis shrink kain tu,,staf tu xbgthu kne dry cleaning,hampehh,,


      nyampah,,pastu si jakel ni,tiap bulan htr promosi kt npon aku,,bpe kali suh deactivate,x deactive jgk!!a

      Delete
  19. Anonymous23 July, 2014

    Gua beli ok je beb. Masuk mesin basuhbpn hokay je.... Thn lps.. Thn ni repeat purchase.

    ReplyDelete
  20. Anonymous23 July, 2014

    Saya lbh ska bli kt kamdar..kt jakel hrga mmg mngarut..sya dh kna kt jakel seksyen 7

    ReplyDelete
    Replies
    1. promo je lebih..kualiti ke laut..boleh jalan la Jakel!!!

      Delete
  21. Sy dah bertahun melanggan dengan jakel..takda masaalah papepun..seisi keluarga sy pun beli kt situ..so far so good lah...takda comment pape...rmai gak yg btanye...bli kt mne bju tu...simple je jwpn dia..jakel..for me jakel among the best than other company yg jual2 bju ni..so..jgnlah beli dh last2 minute..memng dpt yg bruk...hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      Sepatutnya jakel kn sentiasa jg kualiti bj......bukan ikut cepat atau lambat buyer beli...

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      btul tu! sblm ni sy planggn tetap gulatis n euromoda tp bila sy tau jakel milik bumiputra trus beralih ke jakel lg pun pekerja setiap bhgn sgt membantu ade jugak yg mcm nk tipu harga utk dpt komisen tp kita sbg pembeli kena bijak membeli dan menang memakai!

      Delete
    3. Anonymous24 July, 2014

      I disagreed. Tahun tahun lepas memang beli kat jekel. Tapi tahun ni memang sy tengok kualiti baju melayu tak sama.. my wife pun merungut.. siapa pelanggan tetap mesti perasan

      Delete
  22. apa punya standard la baju melayu kat jakel...buatan cina Guang Zau barangkali..tak do kualiti langsung

    ReplyDelete
  23. Anonymous23 July, 2014

    4 hari lepas aku pergi Jakel Seksyen 7 Shah Alam gila ramai orang pilih baju..harge tulis 2xx-3xx..buat happy hour jadi rm150 sekali sampin rm100 tak bersampin. Siap cakap pergi bayar dulu baru pilih warna. Sekali aku ambil sekotak pergi hujung dunia cuba2 gila benang berserabut. Sana-sini terkeluar benang. Terus letak balik cabut. Pergi mydin belu sepasang baju melayu rm59 kain lagi cantik dari jakel sampin bersongket tebal rm50. Semuanya rm109. Lagi puas hati.

    ReplyDelete
  24. Anonymous23 July, 2014

    memang x de kualiti pun.minggu lps pegi beli...ckp je happy hour rm100.tp balik tgk kain...sangat mengecewakan.

    ReplyDelete
  25. Anonymous23 July, 2014

    Sme jgk dah terkena beli 2psg bju melayu zizan razak bru nie..jahitan kurg memuaskn..lastly return blk srh die btulkan..kain yg mmg kurg memuaskan..diharap jakel lpas nie tingkatkan kualiti bru pelanggan puas ati..

    ReplyDelete
  26. Anonymous23 July, 2014

    Salam.dah2 la ktuk biz ssma kite..yg rs quality xmeet to ur stndrd tu beli la tmpt lain yg draskan lbih brbaloi dn bagus.yg xmmpu cr la tmpt lain yg hrga lbih brpatutan..yg dok tnggu brjam2 xde sape pksa pn..

    ReplyDelete
  27. Anonymous23 July, 2014

    So far sy ni pelanggan jakel segamat,setiap tahun pasti beli bju melayu suami n ank2 kat jakel.so far ok je kain n kualitinye.klu beli kat luar xde samping mmg ler harga bwh seratus..yg bju melayu aaron n zizan dpt smpaing free n butang free apa.klu kat luar smping pun 40 50 gak.Saya Pelanggan Tetap Jakel

    ReplyDelete
  28. Anonymous23 July, 2014

    bila orang melayu berniaga ada2 saja segelintir orang melayu akan cuba jatuhkan...sentiasa cari yg tak kena saja utk dicanangkan kepada orang lain utk merosakan perniagaan melayu...kalau kedai cina x puas hati pun akan didiamkan saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous23 July, 2014

      Melayu apa? Pakistan la tu.

      Delete
    2. Anonymous23 July, 2014

      Jakel jb thun dpan tapau lah..bg sdekah pun pilih kasih org jenis mcm die set2 mamak muslim je die bg,org melayu ori mintk sdekah dkt jakel jb kene halau derr.....sape name bos jb din tanah ase lah name bos jakel jb

      Delete
    3. Anonymous24 July, 2014

      memang mcm tu pon jakel mane2 satu mysia pilih kasih, orang kotor2 xbagi nye masuk dihalau ade la

      Delete
    4. Anonymous24 July, 2014

      Jakel pakistan punya woi. Sape ckp biz melayu ..hadooii

      Delete
    5. Anonymous24 July, 2014

      melayu ape..jakel tu pakistan..tgk la bos die tu... kain jakel mmg dr cina pon....

      Delete
    6. Anonymous24 July, 2014

      jangan kata nk "kondem Org Melayu" bos die pakistan la...x penah tgk jgn ckp org melayu!!!!!
      :-b

      Delete
    7. Anonymous24 July, 2014

      Melayu menda de suku sakat mamak kutik jgk buta sejarah ke hapa

      Delete
    8. Anonymous24 July, 2014

      Pekerja jek melayu bos mamak wei...

      Delete
  29. Anonymous23 July, 2014

    Aq kene last year. Time tu x de la zizan razak n aaron ni lg wujud kt jakel. Bli baju melayu full set baju seluar smping pink color. Same cases x blh buka just blh pilih smping je.. Smpai rumah buka kotak baru perasan baju n seluar silap jahit. Kain baju n seluar terbalek so dpt la baju pink cerah kain cm kesat.. Seluar plak kain baju belah dlm ade gelap aket n licin.. Hahaha tp org x perasan coz de smping. So di year cr kt butik je la mana2

    ReplyDelete
  30. Anonymous23 July, 2014

    jakel ni bukan melayu.. mamak mana ntahh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      bukan mamak bro...ni pakistan!!! kite ni org melayu msh sedar lg...

      Delete
    2. Mm..org segamat asal dr 1kedai di bandar lama segamat, now dh bmyk cawangan..family business adik beradik..tp ank beranak dieorg baik2..maksud saya HATI baik2..sy tau sbb 5thn blaja kt uitm sgmt..mybe dieorg kene tekankan latihan dan apa2 la course utk jdkan pekerja dieorg ni disenangi..mmg la pekerja buat hal..tokey yg kene hamun...norms.

      Delete
  31. Anonymous23 July, 2014

    Yg complain x puas hati tu,biarlah diorang complain.. supaya org lain x terkene,, dh sah sah menipu si jakel ni.. bukan jyer nak menjatuhkan perniagaan.. knp pula org melayu menipu pelanggan melayu..lps buat complain terbuka , katanya kita nak menjatuhkan pula? .. biar jakel buka mata.. dia dh menipu ramai pelanggan dibulan puasa.. tak kan pelanggan dh kene tipu nak duk diam2 nyesal sendiri.. buat aduan dgn jakel mcm lah diorang layan.. puihhhhh... tak kira peniaga tu cina ke malayu ke india ke.. complain tetap kene complain.. x pilih bangse

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      Ini betul. Conpany cina ke, india ke. Kalau bad service kita reveiw. Apa ada hal!

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      Betul. Sgt setuju

      Delete
    3. setuju sgt......kualiti adalah kualiti..kalau dh menipu tu...mmg menipu la...ada ke slh kan sbb beli lambat...lps tu...bila komplen...kata nk jatuhkan bisnes...hak pengguna tu lebih pntg...biar berbaloi dgn apa yg dibayar....apadaaaaaa.....

      Delete
  32. Gua beli kat MYDIN..terbaik bro bju melayu kt MYDIN..RM60 bole dapat baju melayu n seluarnya skali..murah kan..jahitan suma ok..

    ReplyDelete
  33. Anonymous23 July, 2014

    Memang pun jahit hudoh mcm baju rijek,aku pun pernah g servey di jakel kuala tganu, aku pun ayam lame maen kaen ni, biase sgt beli kaen sdiri pergo tempah...sy tnye dkt pkerja tentg harga kaen satu meter bg bju yg bhrge 140, katenye 16 rggt se meter lebih kurg, padahal kaen tu aku biase beli 7 ringgit je se meter..nipu! Dhla jahit hudoh!xkemas..last2 beli di TTC rm80 puas hati jahit dan kain

    ReplyDelete
  34. Anonymous23 July, 2014

    Jakel bukan Melayu. Sila semak detail owner. Tak semestinya org Malaysia ni Melayu je. Yg duk sebuk nak pertikaikan "bila melayu je nak kondem", if bukan melayu pun mmg org akan kondem if kualiti kelaut. Mmg la dlm meniaga ada strategy, tp if buat customer rasa tertipu, as customer, ada gak. Dat y la wujudnya HAK PENGGUNA. So sesiapa x puas ati boleh p report beramai2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      Setujuuuuu

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      Aku setuju....kalau dah teruk x kan nak puji jugak....

      Delete
    3. Anonymous24 July, 2014

      betul ...... sy setuju...jakel bukan melayu!!!!

      Delete
    4. Anonymous24 July, 2014

      Atuk dan Bapak die mmg bukan melayu..anak die dh dimelayukan..cucu nyr pun di melayukan..tp rasanya dr moyang die kot islam..
      Harap ini dpt membantu pengtahuan anda

      Delete
  35. Anonymous23 July, 2014

    Klu rs tak puas ht..thn dpn jgnlh beli lg..kan sng.tak baik buka aib org..sia2 je puasa nnt.hati2 semasa memandu ya..selamat menyambut hari raya maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      Dalam perniagaan aib apa? Manusia ya aib. Kalau makanan tu kotor, jangan bgtau org lain tauu. Aib... Haha. -.-

      Delete
    2. Anonymous24 July, 2014

      ini bukan buka aib la. sikit2 aib ckp nk buka aib org. ini nama dia menipu pelanggan. xkn nk kita da kena tipu nk biarkn org lain kena tipu jgk. ingt nk cari duit tu senang ke. baju da le mahal giler bila buka langsung x berbaloi dgn harga.

      Delete
  36. mungkin masalah pengurusan di cawangan terbabit, pengurusan atasan kena cepat bertindak

    ReplyDelete
  37. Anonymous23 July, 2014

    Aku beli baju melayu rm30 aje. Pkai kain pulikat

    ReplyDelete
  38. Anonymous23 July, 2014

    baru tahu ke jakel tipu????jakel jb lg srabai jgn ckplh sedey ........dulu2 memg btul bos2 jakel jg kualiti tp skg duit dulu kualiti hancosss......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      Bagi saya kualiti x la teruk sgt..tp di jb staff die mcm hmmmm ...dr mula2 bukak sampai skng ni..huhuu

      Delete
  39. Anonymous23 July, 2014

    Aritu b4 puasa pegi jakel shah alam, pun sama staff x bg bukak bungkusan baju, tapi ada aku kisah, sbb aku bayar kot, aku nkkan kepuasan, aku check btl2la baju yg aku nk beli tu, then aku ty lg, stok baju raya bila, staff tu jawab stok baru smpai, tp yg aku nmpk pd kotak tu dh x cantik, nmpk kesan geseran, mb last year punye stok dorg nk clearkn, wallualam.berniagalah dgn sejujurnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2014

      Yup its true. Same goes to me laa. So so n so sad. Mybe nk clear ltak nme arts n free gift smpin. Jakel nme bsar tp tipu plggn dgn jual kualuti kain murah dgn hrge yg mhal. Trok!

      Delete
  40. Anonymous23 July, 2014

    Bagi saya, check dulu sebelum beli. Kalau check, tentu xda masalah. RM200 kan mahal, kenala tahu apa yang awak bayarkan.

    ReplyDelete
  41. kalo aku..dia tak bg buka bungkusan..aku letak balik..kuar cari kedai lain~
    jakel ni bkn ke jenis jual mahal? mahal sbb ada brand kot..masuk tv

    ReplyDelete
  42. Anonymous23 July, 2014

    Nasib x beli...hari tu lps bukak pose trus p. Dkt jakel...ya ampun ramainya beratur wlaupn kedai blum bukak lagi...p gm klang dah dpt 2 pasang..kualiti kain pn ok...������

    ReplyDelete
  43. Saya yang dok Kat segamat pun xpernah g jakel....ha..ha..

    ReplyDelete
  44. Anonymous23 July, 2014

    Baik Beli kat first lady..rm70 berbaloi2..kualiti pun OK...

    ReplyDelete
  45. Anonymous23 July, 2014

    Ala...dgr2 Jiran sblh ckp..jakel tu ambik kain murah pas tu jual mahal.. Sbb tmpt dia borong Kain tu yg pnh ckp ngn Jiran aku.. Aku lupa Dah nma tmpt dia sbut tu..huhu mmg penipu la..huhu

    ReplyDelete
  46. Anonymous23 July, 2014

    Sy pn kne jgk g jakel jb.org rmai tg amat.lg2 time die bt hepi hour so sume org brebut2 nk grab bju dgn hrga murah.mmg kite xbleh bukak kotak then kne try saiz bj gne sample y dsdiakn..bile balik try bju tu jns kain yg pns.saiz singkat.kesian kt asben nk pkai bju cmtu time rye.mmg letgo la jwbnye..cri kt psr mlm ke expo ke lg bgs.

    ReplyDelete
  47. Anonymous23 July, 2014

    Stakat ni aku beli kat jakel terengganu ok je..kene bringt..byk yg ciplak jakel..nk2 kat jln tar.

    ReplyDelete
  48. Anonymous23 July, 2014

    cek dulu sblm beli..lg2 bile tims org ramai...
    sy pernah beli dlm kuantiti yg byk..bile tibe byar org mmg ramai...bile bali rumah tgk ade satu kain yg dia tak masukkn...mmg merah padam muka..bile tepon dia kate xdek...hangin..esok trus pegi cr bdk yg handle.kt org time tu....tp budk tu tak brrani nk jmpe...sib baik kain jmpe kalu tak mmg saje burn duit mcm tu aje..org jakel.relax jek ckp biase ler kak tgh2 ramai...ehhh..seng nyee ko ckp..patutnyee buat ler sistem kaunter yg bguz..ni nk bqyar hbs sume kain pelanggan berlonggok kat kaunter...huhhm....

    ReplyDelete
  49. Jakel mmg penipu..kain 195 tu kain.pecah.
    Lbh baik harge tu p beli kt jln tar..kain lagi lawa kt tengkok tunelok je jahit..

    ReplyDelete
  50. Anonymous23 July, 2014

    ingat baru nak beli baju ni tp tgk kain dia mmg tak bagus la harga je mahal kualiti tadokkk..!
    ni bangla kat kilang tu jahit hentah apa2 la..

    ReplyDelete
  51. Anonymous23 July, 2014

    betul tu mesti mau check maa dulu kalo mau ble... itu bangla jahit itu kilang main hentam, harga kasi jual byk mahal lorr..

    ReplyDelete
  52. Anonymous23 July, 2014

    Maaf ape yg sy nak ckp ni Lari sikit dari topik raya..

    3tahun lepas sy beli kain untuk baju kahwin..mula2 dia kata kain tu semeter sampai RM1200..nak kata cantik x de la sgt..bukan ade emas pun letak kat situ.. aku nak beli 2 meter jer..so total baru RM2400.. pastu yg aku pelik nye tetiba staff dia ckp, dik amik la 4meter kita bagi diskaun..

    dalam hati bukan saya xnak amik 4meter..cuba lah kira total nya?? Kan dah jadi RM4800..tu belum masuk inner 8meter (termsuk ukuran baju lelaki), sampin 2helai, lace baju nikah & 8meter kain putih ukuran baju nikah. Aku kira2 bajet..benda tu jer pun mau jakel tekan harga nk dkt sampai 7k..

    tapi aku pelik bile masa nak bayar tu, staff dia kata total semua x sampai 2500 jerr..cube kira..
    1.lace sanding 4m= RM4800
    2.lace nikah 3m= RM750
    3.inner sanding 8m=RM320
    4.inner nikah 8m=RM 560
    5.sampin 2= RM200

    tapi bile sampaI kat kaunter aku dapat bil X SAMPAI 2500 utk semua benda tu..bile saya tanya, mereka jawab kami bagi diskaun sbb cik beli banyak..

    Huurrmm..bukan sikit diskaun nye tu..

    NAMPAK X PERMAINAN MEREKA??saje nak suruh kita shopping banyak dengan mereka..bila kita beli sikit atau pun "DISKAUN" time tu lah sebenarnya mereka tekan harga..

    ReplyDelete
  53. Beli je dekat bazar syawal...kain pun cantik...jahitan pun kemas...kain2 dkt jakel kena beli bhgian ats br lawa betoi...hat bwh tu kain kat kedai catok2 pun boleh dpt dgn harga murah lg...tak suke jakel...hahahaha

    ReplyDelete
  54. Anonymous23 July, 2014

    untng byk = cara menipu
    untng skt = cara jujur
    adat dalam dunia beniaga

    ReplyDelete
  55. Anonymous24 July, 2014

    terkena jugak . mula2 happy hour kira cpt2 countdown konon nya rm150 . skali size ngan kaler yg kite nak x de . kata 'byr dulu bru tukar' . lepas tu bg masa seminggu utk tukar . bila dtg balik still x de . lepas tu lepas tgn . lama gila tunggu . skali x de gak . siap suh tukar kaler . igt ape? org dah ade tema . bila mintak size . bg la dulu ade x de . kalo x de kite cari tmpt lain . nie bg janji palsu . kecewa ! oh lupa nk kata . en hanif , jakel shah alam lepas tangan ! lepas tu ade bos lain ckp blkg dgn customer . kata patut bila customer dah beli . tu bukan urusan kite lg . hello . ahli keluarga customer ade belakang ye . x perasan letuw kutuk customer . boo jakel boo !

    ReplyDelete
  56. Anonymous24 July, 2014

    Skg JAKEL punya kesalahan kita dah nampak.. tapi kesalahan peniaga luar tu kita x peRnah nk tegur..

    bukan nk kata ape..cuma nk bg contoh..

    setiap mggu aku gi tesco, giant , mydin atau aeon big..aku tgk peniaga booth jual baju sampa harga RM20 pun ade..tapi bile masa nk raya ni...masyaallah...tanda harga nya tu dah bertelur..dari RM20 boleh jadi RM200..

    ape yg saya nk nasihat kat sini..berbelanja secara bijak..bukan nya boros..sila buang tagline " raya hanya sekali, time ni la nk shopping sakan"..

    Sebenarnya peniaga ni semua jadi penipu bile nk raya..time ni la dorg nk untung sakan sbb nk cover rugi yg lepas..jadi, tolong lah jgn shopping last minute..nk murah, beli lah 3-4 bulan sebelum raya sbb time tu harga yg sebenarnya..

    ReplyDelete
  57. Anonymous24 July, 2014

    Kain kat jakel mmg tak berkualiti, harga letak mahal2, tiba2 happy hour terus merundum jd rm50 la, rm100 la...suruh support bisnes bumiputra, tp bumiputra sendiri menganiya bangsa sendiri..dah lama tak beli kat Jakel. Pernah dulu baju pompuan beli kat Gulatis, carik baju melayu kat Jakel., si boss jakel tu sibuk tanya mana beli baju pompuan, bila cakap beli kat Gulatis, dia membebel2 ckp org melayu taknk support melayu blablabla..ceh!
    pada yg fav sgt beli kat Jakel, dan sangka jakel murah..better gi survey kedai lain yg sebenarnya jauh lebih elok kualiti dan harga pun berbaloi, puashati.

    ReplyDelete
  58. P beli kt bintang fashion sy tmnkn mmber sy beli mmg cantik kain dia kualiti gak ler murah pun murah..maaf ye sy bkn staff bntg fashion..

    ReplyDelete
  59. Anonymous24 July, 2014

    Yang korang mengomel jer kat sini tuh buat apa. Pi la lapor kat kpdnk ker. Apa ker. Banyak mulut cengkadak la korang. Kalu takut lapor..jgn cengkadak kat sini.

    ReplyDelete
  60. Anonymous24 July, 2014

    Kalu JAKEL ni nak mengencing org pun x kan la retis 2 org tu nk jadi duta diaorg, xkan la siti nurhaliza sanggup jual nama dia utk barang mcm tu. Bisala dlm beratus mesti ada satu dua yg trrencat.. Gua bkn la nk backup mahupun staff diaorg, pernah gak beli brg yg mahal tapi kong/x perfect bwk resit gi balik tukar la.. Tu je..

    ReplyDelete
  61. Anonymous24 July, 2014

    Aku pn terkena...

    ReplyDelete
  62. Anonymous24 July, 2014

    Kita dikenakn...

    ReplyDelete
  63. Anonymous24 July, 2014

    Bumiputera ye??? yeye je...

    ReplyDelete
  64. Anonymous24 July, 2014

    gua pn terkena.. beli pastu balik test tgh nk duduk koyak celah kelangkang... rapuh gile jahitan

    ReplyDelete
  65. kantoi dr supplier vietnam...jakel amek baju siap dr sane...modal baru 30hinggit sepasang...amek byk lagi murah...bayangkan modal 30hinggit sepsang jual 300hinggit sepasang...korang yg semangat sgt ne pon trtipu lah dgn iklan aron ajis jijan ct bagai tu...welcome to jakel...

    ReplyDelete
  66. Anonymous24 July, 2014

    Saya punya baju lagi murah hanya guna surat khabar sahaja, jimat modal baru rm1. Kualiti amat tidak mengecewakan sesuai dgn harga

    ReplyDelete
  67. Anonymous24 July, 2014

    Paling menyampah masuk jakel ni salesgirlnya ikut bontot. Nak memilih pun tak senang

    ReplyDelete
  68. Anonymous24 July, 2014

    Jakel is out of my mind!@...dh kene skali..cukup. beli kain mmg nmpak cantik..harga dh discount katanya..tp tetap gak mahal..bila dh buat baju dn basuh....mengecut gilerrrrr..lgsung x boleh pakai

    ReplyDelete
  69. Anonymous24 July, 2014

    aik? td bnyk komen2 negatif kt fb jakel. skrg dh ilang? gud job admin!

    ReplyDelete
  70. Anonymous24 July, 2014

    suqmi beli di euromoda je.... x smpi dua ratus... dpt free sampin lagi.... jahitan cntk kain kualiti

    ReplyDelete
  71. Anonymous24 July, 2014

    Salam

    Izinkan saya promote biz saya
    --------------------------------------
    Sale! Sale! Sale!

    KOLEKSI Kedai Kain OMG Oh! Murah Gila!! yang sememangnya EKSKLUSIF & BERKUALITI TINGGI pada harga OMG!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    #ItalianDigital_Stones
    #NadiaBatikPesona
    #PaisleyBatik
    #PaisleyBatik_Stones
    #JubahDressChiffon
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    Terdapat lebih banyak koleksi KAIN dan PAKAIAN di page kami

    https://m.facebook.com/KedaiKainOmg

    Klik LIKE ye

    ReplyDelete
  72. Anonymous24 July, 2014

    Bju kurung beli bratus kot, kain cotton..bole pkai skli jea..mngecut trus..tgn bju jdi singkat...nk kata tgn mkin pndek mcm musthil...nk kata bdan brtmbh besar bju laen sume bole pkai, brat still sama..rugi kot hbs bratus utk pkai skli...

    ReplyDelete
  73. Anonymous24 July, 2014

    Sebelum ni sya pernah pegi utk tgk2 baju tu tp kualiti x ok bagi saya la..jadi happy hour ke ape ke..saya tak beli...

    ReplyDelete
  74. Bagus semua ni d sebarkn.biar ramai yg x tekene. Pakistan penipu. Jekel bukan melayu.

    ReplyDelete
  75. Anonymous24 July, 2014

    Frst tm sy bli bj melayu dkt jakel.kain ok.color pn byk choice n rare.tp jahitan xkemas.

    ReplyDelete
  76. Anonymous24 July, 2014

    Melayu cpt sangat percaya.. tlampau taksub dgn artis?? apa ingat letak model aron dgn zizan tu pakain tu cantik ke? oii.. baju pasar lambak lg cantik2 dan murah byee..

    ReplyDelete
  77. Anonymous24 July, 2014

    Melayu gilakan ARTIS.. apa ingt artis tu pakai ke baju yg korang gilakan tu??

    ReplyDelete
  78. gene martino the best (Y) 7tahun bersama gene martino,

    ReplyDelete
  79. meh beli kat sy...dtg kedai kami di uptown putra nilai...kasi hbs rm50 shj....kain bkn kain pns ye..ini kain kalah itu jkel..haha..

    ReplyDelete
  80. Anonymous24 July, 2014

    Sy beli bj melayu awl bln 5 aritu utk weeding adik n trus utk mrangkp pakai utk rye...yg bestny memula g jakel kl cr ngam dh saiz n color tetibe suar color ln lr dr warna baju..klu tk tgk btol2 mgm seakan2 sme..pastu ad satu tu jer saiz n color yg nk ny..kamimpun ckp bang suar ni color ln lh dr baju..mn ad dik smelh ni sbb lampu ni cer adik tgk btol2..pas tu sy siap pergi kt lmpu putih tgk mgm atsn bwh lain...siap tnye 3 org customer suh tgk color bju n suar ni color ln tak..so sy ckp tkpelh bang tk jd beli ,bleh plak mrah sbb tk jd beli siap ckp warna sme adik tk tgk btol2...bang klu dh 3 org ckp tk sme nk ckp pe lg..g pakai cermin mate yer bang..

    ReplyDelete
  81. Anonymous24 July, 2014

    da agk da bnda ni akan terjadi. baik beli kat masjid india ke, mydin ke lg puas hati

    ReplyDelete
  82. Anonymous24 July, 2014

    Saya memang x beli kat jakel. Pernah beli dulu lbh kurang 5 tahun lepas kain pasang. Kualiti x cantik. Lebih cantik kualiti kat nagoya, hg pun murah. Baju melayu selalu beli kat mydin, kualiti bagus harga murah. Tahun ni beli baju melayu kat pasaraya bintang je, 5 beranak baru rm250, kualiti kain tip top, jahitan kemas, sgt puas hati

    ReplyDelete
  83. Anonymous24 July, 2014

    Wah , syok komen yer .. mungkin ada segelintir terdpt kecacatan disitu , tp bagi kami warga jakel seremban x ada pulak komplen ... meh sini berani dtg jakel seremban aku bg diskaun .. ADA BERANI X NK DTG

    ReplyDelete
  84. Mngu lepas br beli bj melayu aaron aziz utk suami di jakel KL. Dpt kain lembut harga rm150.. Bukan yg kain satin RM100..sebab saya tgk kain yg harga rm 100 tu mmg nmpk x elok n jahitan x kemas..elok je jahitan xde serabai pun....balik rumah nk basuh xde plak cacat celanya..xde plak kotor minyak ke apa...bila saya mntak nk tgk bj tu betul2 ok plak staff dia bg bukak

    ReplyDelete
  85. Anonymous24 July, 2014

    Lebih baik tempah kat cik bedah atau cik senah. Dah terang2 kualitinya dan 100% hand made. Pakaian dr Jakel ni entah mana dtgnye.. siap bundle dr negara china atau kemboja. Dia dtgkn dgn kuantiti besar.. Memang menipunya pun BESAR jgk le.

    ReplyDelete
  86. Anonymous24 July, 2014

    Sikit-sikit nk complain(2x)..mmg la complain da beli guna duit,bukan kutip daun dpn rmh..kl dah beli mahal2 mesti nk kualiti bagus..ni bukan saja kualiti,siap silap jahit lg..mmg la pelanggan marah..pelangan complain tu sila improve,bkn nye ckp sikit2 nk complain..mane hak pelanggan kl dah beli pastu redha je walau silap jahit..in my own opinion, you will get much higher quality baju melayu at jusco with the same price and if you want to paying less you can buy at maydin but still higher quality than jakel..siap boleh cek dl mcm mane condition baju..tunjuk kan betapa POWER nye kuasa membeli pelanggan..x puas hati --> complain..complain x jalan --> boikot je aka cr kat tmpt lain..sape ckp aku keyboard worrior,ade aku kesah..bukan ko bagi duit kat aku pon..SELAMAT HARI RAYA!!

    ReplyDelete
  87. Anonymous24 July, 2014

    melayu.bab dengki no1...

    ReplyDelete
  88. Anonymous24 July, 2014

    Semua komen majoriti sebut MYDIN je.....nk promosi MYDIN la ni gamaknya....he3....aku tak pernah beli baju dr jakel @mydin....just to be fair je.......I smell something yo..!

    ReplyDelete
  89. Anonymous24 July, 2014

    Lebih nk promosi MYDIN ni.....baju mydin tak laku ke?????

    ReplyDelete
  90. Anonymous24 July, 2014

    Bf i bli kat jb..100...dia kata ok je.xde mslh.tp xtau la sbb i x tgk lg bju nya

    ReplyDelete
  91. Anonymous24 July, 2014

    Dah den kobakan.....bj molayu tak kiro namo sapon pon seo eee dikatoan bj molayu ianyo xponah berobah cmtu jooo....cuma bezo eee ado leher cokak ekau atau tulang belut

    ReplyDelete
  92. Anonymous24 July, 2014

    Boikot je pakistan ni..perangai mcm haram., menipu je, yg kena tipu semua melayu... pastu dgn bangga melayu2 ni dok ckp "sokong lah melayu meniaga" melayu pak dia! Pkistan woii,pakistan.

    ReplyDelete
  93. family aku jual baju raya x cecah pun rm150 sepasang... kalau ada yg berminat nak beli,area klang la,..dgn expo sungai besar...beratus2 pasang baju melayu famili aku jual...ada gak butik kat pucong prima ...Prima Collection under my mom...0126882878 kalau minat... huhu leh try..ada fitting room ..if puas hati,bayar...kan senang..customer pun puas hati...

    ReplyDelete
  94. Anonymous24 July, 2014

    Btol 2...harga baju kt jakel tahun ni melampau mahal & kualiti xsebaik sblum ni...bukan setakat xde harga baju melayu RM60 yg diwar2kn pn xde...taula byr royalti mahal kt zizan,aaron & dato siti...jganla tekan harga cmni...kualiti pn sme cm psar mlm je tp hrge butik...

    ReplyDelete
  95. Anonymous24 July, 2014

    kenapa ada yg katakan bila beli last minit baju x elok2? bukan ke jakel sepatutnya buat baju tu sama rata kualitinya...bukan jahit baju tu masa puasa kan...dah siap2 baju tu dibuat sebelum menjelang puasa lagi...so alasan yg kata beli last minit dpt buruk2 tu alasan bodoh dan tak masuk akal...kalau betullah macam tu...pekerja tukang jahit tu yang buat keje tak elok...keje malas...oh well dah terlambat...dah nak raya dah...elok korang beli kat jalan TAR je...lagi elok2...masjid india pun bnyk yg bagus2 lagi jahitan dia walaupun mahal...sabar je lah...dugaan bulan puasa...

    ReplyDelete
  96. Anonymous24 July, 2014

    Jangan hanya pandai cakap kalau xpuas hati , tahun depan xyah beli kat situ , senang laa cakap xkena batang hidung sendiri , cube kalau daa kena , mengamuk tulis status kat fb sampai berjela-2 , chehhh ~

    ReplyDelete
  97. Klo x tipu,cmne die nk bayar keter mewah,umah besor die.. Boikot2x!!...alangkan fast food israel leh boikot,inikan plak jakel!! Puih laaaa... :-b

    ReplyDelete
  98. Anonymous24 July, 2014

    Marilah ke jakel kuantan....layan yg sgt mesra dan harga not bad....

    ReplyDelete
  99. Anonymous24 July, 2014

    Kwn setuju amat...kerana ikutkan anak baju zizan balikan jugak...hrga rm199.."tunggu happy hour rm150, berebutlah anak.kena byr dulu baru pilih... Lepas tu warna baju yg blh beli limited..yg x laku.. Apa kejadah dah x blg ikut tema...rasa masa tu nak complsint jer tipu cust..segan lak org ramai.. Tapi memang x patut...kalau harga gitu blh dpt quality yg sama dekat luar...kesian anak kwn, dia sorg jer lari thema ...ampehhh.

    ReplyDelete
  100. Anonymous24 July, 2014

    Jakel melayu ke??bkan pakistan meh???aku da kne skli xhingin nak masuk lg..mse nak kwen dlu konon beli lace 4 meter n kain ela tuk wat bju kwen dpt percuma kain tuk baju lelaki n smping..blik uma xbukak lg..smpan 2 mggu..hntar tempah mcm haram..lace dpt 2meter je..da la bayar mahal..jakel selama nye penipu..hrga asal pdhal murah je..time nak raya t dia naik kan harga..pstu kate ad promosi..pdahal korg seme kene tipu je..

    ReplyDelete
  101. Anonymous24 July, 2014

    agak2..klu kedai bangsa lain..korang berani nak komen x???

    ReplyDelete
  102. Anonymous24 July, 2014

    Jakel mmg tipu. Sy pn penah terkena. Trs tak beli dh kt jakel. Bkn mslh nk condem or jatuhkab biz melayu tp problem dia tokey kedai sendiri yg cari masalah dgn menipu customer

    ReplyDelete
  103. Haih, sampai hati menjatuhkan business orang melayu. Kalau tak puas hati, ade saluran yang betul. Tak perlu nak post satu dunia tahu. Pegi je la tuka apa salahh.. Saya beli siti nurhaliza collection jakel RM400+ tapi dapat RM199. Happy sgt. Cantik. Beli Jubah for husband pun cantik. Ade benang sikit tu normal la. Kalau nak perfect, pegi tailormade bayar la dlm 500. Beli kain dari Italy ke ape. Nama pun ready made. Mesti machine yg buat. Takkan beribu baju diorang nak check satu satu. Customer la kene check. Pasni kalau business korang, adik korang, mak korang, tak maju sbb dijatuhkan oleh bangsa sendiri, faham faham la. Kifarah tu. Mende kecik kecik takyah nak post sini. Pegi je tuka. Sedangkan saya beli barang baby harga RM1K plus pun boleh rosak. Pegi je tuka sampai Singapore. It's normal it's ur luck la. Happy hour bagai tu mmg namapun Business Strategy. Haih. Beli rokok harga dok naik naik tak penah ade happy hour, beli jugak. Maju je business israel. Apepun staff jakel mmg terbaik. Friendly and budi bahasa. Tiptop

    ReplyDelete
  104. Anonymous24 July, 2014

    Admin pun satu. Asyik bukak pekung org je. Tunggu Allah buka aib awak ye. Tolong approve comment ni

    ReplyDelete
  105. Anonymous24 July, 2014

    Samalh sy baru2x ni beli di jakel jb..staff dia seolah2x memaksa supaya pilih cepat untuk kejar happy hour konon2xnya..dahlh mahal..bila balik tgk mak oii benang bersirat..dua helai pulak tu sy beli untuk anak2x..kecewa..

    ReplyDelete
  106. Anonymous24 July, 2014

    saya tak beli jakel bukan sebab kualiti tapi sebab staff mereka kutuk2 customers depan2 dalam bahasa gujerat. kalo korang perasan mereka guna sikit2 bahasa gujerat macam 'manih/manis pesa jaju' maknanya customers ni ada duit. so staff tu akan pujuk korang beli lagi lagi dan lagi. kalo pesa netty, customer ni tak ada duit, so diorang layan korang ala kadar je.

    kadang2 bila customers mintak macam2. dgn muka manis/senyum staff dia ckp 'menjerry akak ni..' maksud yg sebenarnya lebih kurang mengada-mengada kau ni!! banyak lagi bahasa gujerat yang diorg guna waktu layan customers. korang je tak perasan.

    aku cakap sebab aku kenal anak2 jakel dari arwah jakel ada lagi. waktu kedai diorang kecik lagi kat segamat. dulu fairuz tu panggil bai, nizam panggil babu ok jer. sekarang cuba la panggil nama2 tu..

    bukan melayu je mudah lupa, gujerat pun sama!!

    ReplyDelete
  107. Anonymous24 July, 2014

    sbb tu lg best tempah je baju..lg terletak kt badan kite..huhu

    ReplyDelete
  108. Anonymous24 July, 2014

    Baju kat kamdar lg best.kain sedap murah plk tu

    ReplyDelete
  109. Tak pernah ada pengalaman beli baju dekat jakel. Tapi tengok kawan yg mmg simpan duit utk beli baju melayu aaron aziz last year rasa macam berbaloi je. Tgk kain cantik n jahitan pon kemas. Btw, ada lagi ke baju melayu sepasang yg dapat rm60 dgn kain elok, tak panas n jahitan kemas? So far beli dekat kedai lain pon selalu tgk range rm100-200 utk kain yg lebih elok n tak panas. Itu pon blum masuk sampin lagi. Huhu. Saya bukan staff jakel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jer kat pasar malam mn mydin cantik gila jahitan n kain rm 50 jer kain sampin jual rm 10 pon hado.. butang baju dah free ... ak dah pernah beli kat jakel mmg x berbaloii.. sumpahh !!

      Delete
  110. Anonymous24 July, 2014

    Xbaca btol2 ke org kate jakel xbagi bukak kotak..nak checl btol2 cmne nye..haiiiiih

    ReplyDelete
  111. Anonymous24 July, 2014

    Xbaca btol2 ke org kate jakel xbagi bukak kotak..nak checl btol2 cmne nye..haiiiiih

    ReplyDelete
  112. Anonymous24 July, 2014

    "Tq yunkkk" , "Aaron aziz cute"
    Nmpk sgt ayt pmpuan. Ade ke laki nk ckp Aaron aziz cute? Kahkahkah

    ReplyDelete
  113. Anonymous24 July, 2014

    dr thn lepas try nk beli baju kat jakel....pi tgk rasa kualiti kain dgn harga....mmg x padan langsung...
    better g beli kt pkns..huhu...jakel...upgrade la quality.. tq

    ReplyDelete
  114. Anonymous24 July, 2014

    Aku tgok cantik je baju melayu tuh. Ayh abg adk aku beli, kemas je. Korang ckp xlawa sebab korg pkai tu yg jd xlawa. Bhahaha. Byk betol komplen. Tu la, org nak beli baju mahal, kau nak jugak. Pastu kate menipu pule. Adeyyy. Oke byeeee

    ReplyDelete
  115. Anonymous24 July, 2014

    Ehh memang la., jakel ni menipu lebey.., mane ade baju yg hrge murah2.. semua beratus... xagak2 letak hrge,, ape dy ingt org malaysia ni kaya raya,,, patut la tokey kedai jakel kat segamat mampu pakai sky line.. sape2 nak tertipu.. g la shoping baju raya kat jakel..

    ReplyDelete
  116. Anonymous24 July, 2014

    Beli kat sefet je... Jakel nama je dah sembelit.

    ReplyDelete
  117. Anonymous24 July, 2014

    Saye bkn staf jakel..nk mention awl2 ni..sy bru ptme kli bli bju mlyu kt jekel ipoh .hrge 159..sy dpt lynn yg baik dri awex2 kt..sy dpt buka kotak tu sblm bli..2 kotk sy buka.xde mslh pon..kainnye sejuk dan selese..jhtn pon kms je....

    ReplyDelete
  118. Anonymous24 July, 2014

    Beli kat omar ali je...atau Bak atau Den Wahab kat wisma yakin....confirm cun....confirm kemas....harga lebih kurang je.....

    Ni harap glamour duta tu je.....kalau beli dapat jadi mcm aron aziz ke atau zizan ok gak......

    ReplyDelete
  119. Beli Kain Pelikat Songket Gajah Duduk di Jakel RM 80, tengok kat website www.telekung.com.my cuma RM45 free shipping lagi. Aku beli jugak. Benda sama je, Jakel markup RM35 untuk barang sama. Terus lepas tu tak beli lagi di Jakel sbb aku agak barang lain mesti sama banyak dia markup.

    ReplyDelete
  120. Anonymous24 July, 2014

    pergi jakel kat shah alam,ruprnya yg set rm100 tu~jenis kain pasar malam.kecewa betul.samping pulak..aduh!!!better jakel bagi samping pelekat tu lagi lawa.yg 200 keatas tu pon..jahitan x berapa..kain pon ok,but x berpatutan la rasenya dgn harga.last2 beli kat butik omar ali,jahitan kemas (jenis jahitan ketam)..kain cotton lagik..rm200 je.
    harap jakel dapat pertingkatkan kualiti dimasa hadapan.

    ReplyDelete
  121. apa² pun pihak Jakel kene telus dalam bab berniaga ni....jangan asyik nk cari untung shj.. kebajikan pd masyarakat perlu juga dititikberatkan... amalkan sunnah berniaga cara Nabi Muhammad SAW baru perniagaan kita berkat... peace #salamkosongkosong

    ReplyDelete
  122. Anonymous24 July, 2014

    Memang x suka beli kat jakel...x ade yang murah pun yang jual kat jakel. semua mahal cekik darah.. paling rimas sekali staff dia yang asyik mengekor je mana orang pegi.... semak je

    ReplyDelete
  123. Anonymous24 July, 2014

    G beli kt nilai 3...melambak2 jual baju melayu..nk yg murah ada yg mahal pun ada..hahaha

    ReplyDelete
  124. Anonymous24 July, 2014

    beli dekat Pusat Pakaian Hari-Hari je :-)

    ReplyDelete
  125. Dia ada buat promosu kat warta bangi cakap harga murah bawah 100 percuma songket bagai. 1st day pagi pergi...da xda da harga bawah 100..semua atas 200. Last2 beli kat dalam warta siap alter baru 200

    ReplyDelete
  126. Anonymous24 July, 2014

    kalau benang berserabut kat lengan ..potong lengan tu...fesyen terbaru from jakel katanyahhhh

    ReplyDelete
  127. Tengok tempat kot. Pegi jakel kt kuantan staff dia OK je. Diorg siap bukak kotak bg kita rasa material baju tu. Tp sy tak beli pon sbb warna yg we all cari takde.

    ReplyDelete
  128. Anonymous24 July, 2014

    harga kain ikot sales girl...ada sekali sy n kwn beli kain sma, meter sama, masa je lain.. tp beza hrga punya la mahal..

    ReplyDelete
  129. Anonymous24 July, 2014

    Aku beli di aniz kt jln tar je.. Raya 98 bj MelayuBuy 1 free 1.

    ReplyDelete
  130. Anonymous24 July, 2014

    Tak suka masuk kedai gini..rimas asyik kena ikut nak buat pilihan pun tak selesa..

    ReplyDelete
  131. Anonymous24 July, 2014

    Abang ipar saya pegi jakel jb konon nak beli baju zizan tapi tengok depan depan tak berkenan so pegi laa kotaraya satgi kat sana pon ada baju sebijik cam baju zizan kualiti sama harga jauh lebih murah siap boleh tawar harga lagi . Hmm jakel ohh jakel . Nama gah

    ReplyDelete