Thursday, March 06, 2014
2
Thursday 06 March, 2014


[ARTIS Chef Wan Kutuk Hanez Suraya di Instagram | Sangat kemah, padat dan pedas komen yang diberikan oleh Chef Wan di akaun Instagramnya mengenai kontroversi yang sedang melanda Hanez Suraya. Sekali baca memang agak “laser” kata-kata Chef Wan tetapi memang itulah hakikat dan kebenarannya. Respek kepada Chef Wan kerana sering mengeluarkan pendapat yang bernas dan padat.





Berkongsi gambar “screenshot” suratkhabar Berita Harian, Chef Wan menulis komentar panjang lebar dan berkongsi pengalaman hidupnya mengenai kontroversi Hanez Suraya, Mr. R dan Liyanan Manan ini. Tulis Chef Wan dalam Instagramnya :-

Wow sedeh baca cerita pergolakan Rumah tangga mereka ini. Ramai these days yg bermain api diakhirnya terjerat diri sendiri. Kesian isteri yg menjadi mangsa dgn anak2..bukan sekali buat hal dah banyak kali and i loved the honesty of his wive.

Mana yg suka berfoya foya lagi tu tak usah la berumah Tangga lagi.Jangan hancur kan hati seorang Wanita dan Anak2. Yang si Betina pun gatal dah tahu laki orang masih mau bermain api. Berdolak dalik macam main Drama minggu ini jugak for what?

These is the sad world today where there is no respect for others.. Many times i come across so many of my close friends going to the same shit over and over again. Tambahan anak2 muda sekarang pantang ada duit sikit laki orang pun mereka nak sapu kerana gila nak hidup senang.

I am always a shoulder for them to cry on and share their problems. My advice is always the same. Cerai kan and Move on as no one deserved to live unhappy and worst to be treated mcm sampah and worst physically abused.
I also have noticed that what goes around will come back in this world.Jantan2 yg jahat juga kebanyakan akan nanti bertemu dgn betina2 yg tak senonoh juga. Kawin la 10 kali pun jika perangai kita tu macam musibat juga as i have adviced both my children too in the end will all end up to a unhappy marriage. Yang menjadi Mangsa anak2 la yg have to suffer.




LUAHAN HATI ISTERI KEKASIH HANEZ (SINI)

HANEZ SURAYA DIKECAM PEMINAT (SINI)

LELAKI "R" MUNCUL BERSAMA HANEZ (SINI)


Terima kasih kepada Chef Wan kerana mengeluarkan kata-kata yang sangat mantap ini.  Kalau ada yang tengah mengorat laki orang tue, lupakanlah hasrat anda. Kalau anda seorang suami, jagalah anak bini elok-elok. Tak payahlah nak pasang perempuan lain. Bagilah kasih sayang secukupnya kepada keluarga anda :)

2 comments:

  1. Sgt bgus ....memang sgt2 setuju...

    ReplyDelete
  2. the best words ever !!

    ReplyDelete