Wednesday, February 20, 2013
Wednesday, Feb 20, 2013

Ok, hari nie admin nak citer pasal tajuk kat atas tu lah. Tahun lepas heboh satu planet pasal Gangnam Style, tahun nie pulak duk kuar Harlem Shake pulak dah. Lepas satu satu budaya barat rekaan yahudi dan nasrani nie menyerap dunia kan? Dan macam biasa, berlambaklah video-video parody yang dibuat oleh pelbagai agama, bangsa dan negara. Malaysia pun tak terkecuali, phuii.. Sebelum tu meh kita tahu sikit info-info pasal Harlem Shake.


Tarian ini merupakan tarian gerak bebas dimana anda hanya perlu menggoyangkan bahu,pinggang dan tangan anda dengan pantas. Kalau nak diikutkan sejarah terciptanya tarian Harlem Shake ini, ianya merupakan satu tarian dari tahun 80an di kawasan bernama Harlem di New York dan digunakan dalam video muzik. Pada tahun 2011, nama Harlem Shake ini digunakan sebagai tajuk lagu muzik eletronik yang dihasilkan oleh Baauer dan pada tahun 2013, lagu itu menjadi lagu tema video popular tarian Harlem Shake.

Video viral pertama tarian ini telah dimuat naik pada 30 Januari 2013 dimana sekumpulan lelaki memakai topeng dan baju latex menari tarian Harlem Shake. Sehingga kini terdapat banyak video tarian Harlem Shake telah dimuat naik dengan lebih 44 juta view di YouTube. Jom kita tengok sikit camner Kejadahnyaaa Harlem Shake tuhh..



Dan banyak lagi video2 yang di upload oleh orang yang cintakan dunia, takutkan mati. Pastu orang malaysia yang memang gila hiburan pun tiru........Phuiii


-Yang last admin setuju sangat!!! Good ideaa!!

0 comments:

Post a Comment